•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Wijkteam

De gemeente Arnhem biedt vanuit de algemene voorzieningen manieren voor een mantelzorgpauze aan. Bij de gemeente wordt een mantelzorgpauze respijtzorg genoemd. Voor het aanvragen van respijtzorg is het van belang dat jij als mantelzorger eerst contact zoekt met het wijkteam. Je krijgt dan een vast contactpersoon (de wijkcoach) toegewezen. De wijkcoach beoordeelt of respijtzorg via vrijwilligers of professionele hulp ingezet kan worden en bij wie dit kan worden aangevraagd. Vervolgens wordt - indien nodig - de stap naar de aanbieder van professionele hulp gezet. De wijkcoach beschikt over het overzicht van de professionele organisaties die gecontracteerd zijn door de gemeente Arnhem. Dit overzicht vind je niet terug op deze website. De reden hiervoor is dat het wijkteam op maat bekijkt welk aanbod het beste bij jouw situatie past en bij voorkeur het aanbod wordt ingezet waar de gemeente een contract mee heeft afgesloten.

 

Inlogcode voor wijkcoaches

Wil jij een inlogcode aanvragen als wijkcoach? Je krijgt dan toegang tot het aanbod respijt wat geindiceerd is voor de WMO en Jeugdwet. Dan moert je denken aan dagbesteding, begeleiding, logeermogelijkheden en naschoolseopvang. Bij MVT Arnhem kun je een inlogcode aanvragen. Aanvragen kan heel makkelijk! Mail dan naar [email protected] Nadat je de inlogcode ontvangt kun je hier inloggen.

 

 

Wijkcoaches geven steun en advies bij vragen over zorg, opvoeden, opgroeien en inkomen en zijn er voor iedereen, van jong tot oud.

Wil je een afspraak? Bel dan met 088-2260000 of je kunt hier klikken om jouw wijk aan te klikken en een afspraak te maken of bij het spreekuur in de wijk binnen te lopen. Voor meer informatie klik hier op de link van het wijkteam.

Het professionele aanbod voor mantelzorgpauze is:

  • groepsbegeleiding voor de zorgvrager.
    Groepsbegeleiding wordt ook wel dagbesteding genoemd. Groepsbegeleiding wordt zo lokaal mogelijk ingezet. De wijkcoach kijkt hier zorgvuldig naar omdat het fijn is en praktisch m.b.t. vervoer als de dagbestedingslocatie dichtbij is; 
  • individuele begeleiding waarin de zorgvrager de deur uit gaat met een professional;
  • individuele begeleiding waarin iemand thuis komt zorgen voor de zorgvrager;
  • kortdurend verblijf/logeerzorg. Omdat dit een tijdelijke situatie is, blijft de huisarts verantwoordelijk en is het van belang om een logeerlocatie te vinden in de buurt van de huisarts. Uiteraard indien dit mogelijk is. Vaak is het vinden van een logeerplek niet eenvoudig en is het belangrijk dit op tijd aan te vragen. Dit is een tijdelijke logeerplaats voor de zorgvrager om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten. Houd er rekening mee dat vroegtijdig reserveren van een logeerplek bij sommige organisaties niet mogelijk is.