ZIE MIJ OOK – over opgroeien met zorg

Themabijeenkomst voor ouders en andere geïnteresseerden

Een chronische ziekte, beperking, psychische stoornis of verslaving van een kind of ouder heeft vaak een grote impact op het gezin en vraagt veel aandacht , inlevingsvermogen, geduld en energie.

 

Niet alleen ouders, maar ook andere leden van het gezin krijgen te maken met de consequenties, te weten de zogenaamde brussen ( broers of zussen)  of jonge mantelzorgers.

 

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst over dit onderwerp.Spreker tijdens deze bijeenkomst is Lois Bruessing, schrijfster van het boek “Dus ik ben een brus”. Lois Naomi Bruessing ( 1993) groeide, als brus en jonge mantelzorgster, op in Utrecht. Hier studeerde ze voor de opleiding Ecologische Pedagogiek, aan de Hogeschool Utrecht.

 

Met een broertje die MCDD heeft, een moeder met borstkanker en een vader met Multiple Sclerose, besloot ze een boek te schrijven voor mensen zoals zij.

 

Hoe zorg je als ouder dat je andere kind(eren) genoeg aandacht krijgt.Voel je je tekort schieten, of enigszins schuldig? Hoe is het voor de brussen/jonge mantelzorgers in het gezin? Dit soort zaken komen aan de orde deze bijeenkomst.
Lois vertelt over haar ervaringen en u kunt uw vragen aan haar stellen. Zij geeft tips en handvatten aan ouders en belangstellenden.

 

De bijeenkomst wordt gehouden  in de week van het vergeten kind en wel op maandag 28 januari 2019 van 19.00- 21.00 uur op de Slochterenweg 40 in Arnhem, op de eerste  verdieping bij het MVT.

 

Aan het bijwonen van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) , tel.026- 370 78 55 of een mail sturen naar h.massen@mvtarnhem.nl/ We ontmoeten u graag!!