Wereld Alzheimer dag voor jongeren

Onderstaand bericht bereikte ons via Alzheimer Nederland.

 

 

 

 

 

Als je jong bent en je ouder heeft dementie, dan komt er veel op je af. Daarom organiseren Alzheimer Nederland en radio-dj Frank van der Lende een speciale bijeenkomst voor jongeren met een ouder met dementie. Zin om erbij te zijn? Meld je dan aan.

In 2017 kreeg de vader van 3FM radio-dj Frank van der Lende de diagnose alzheimer. Voor beiden heeft dat een enorme impact. Want hoe ga je verder met je leven als je op jonge leeftijd dementie krijgt? En hoe ga je daarmee om als familie, vriend of kennis?

Viewing voor jongeren

In de YouTube-serie Frank & Alzheimer ging Frank op zoek naar antwoorden op alle vragen die hij heeft rondom dementie. Hij ontving vervolgens veel reacties van jongeren die in dezelfde situatie zitten en hun ervaringen willen delen.

Daarom organiseren Frank en Alzheimer Nederland op vrijdag 20 september, 1 dag voor Wereld Alzheimer Dag, een middag rondom de serie. Speciaal voor jongeren die een ouder hebben met dementie. Eerst kijken we samen de serie. Daarna is er ruimte om vragen te stellen aan Frank of expert Lizzy Boots van het Alzheimer Centrum Limburg. Na afloop is er een borrel om met elkaar door te praten.

  • Wanneer? Vrijdag 20 september
  • Waar? Louis Hartlooper Complex – Tolsteegbrug 1, Utrecht
  • Hoe laat? Inloop 13.30, einde 16.30 uur

Heeft je ouder dementie op jonge leeftijd? Meld je aan via het formulier hieronder of via www.dementie.nl/frank

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram