Vervoersvrijwilliger Arnhem

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Arnhem. Honderden mensen zetten zich actief in voor het welzijn van hun medeburgers en de samenleving. Ook bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem werken vrijwilligers. Zij geven zorg en aandacht aan kwetsbare mensen.

Wilt u zich ook graag inzetten voor de ander? Als zinvolle tijdsbesteding of gewoon omdat u graag een ander helpt? MVT Arnhem verwelkomt u graag als vrijwilliger. Het is onbetaald werk en onbetaalbaar voor wie het nodig heeft.


Vrijwilligerswerk bij MVT

Er zijn verschillende mogelijkheden om je bij het MVT Arnhem in te zetten, bijvoorbeeld als telefoonmedewerker.

Telefoonmedewerker

Inwoners van Arnhem met een klein netwerk en een smalle beurs kunnen naar MVT Arnhem bellen voor vragen op het gebied van mantelzorg en vrijwillige thuishulp. De telefoon wordt iedere dag bemand door twee vrijwilligers, onze zogeheten telefoonmedewerkers. Zij beantwoorden de vragen. Zij zijn ons visitekaartje want zij zijn vaak het eerste contact wat mensen met onze organisatie hebben.

Klussen

  • Tuinwerkzaamheden: Heeft u groene vingers en werkt u graag buiten? Er komen veel hulpvragen binnen van mensen die hun tuin niet meer kunnen onderhouden.
  • Technische en praktische klussen: Bent u handig? Dan kunt u iets betekenen voor de mensen die naar MVT bellen voor kleine of grote klussen in en om huis. Denk aan het repareren van een kapot zonnescherm, het ophangen van een lamp of het sauzen van een muur.
  • Verder zijn er karweitjes als bijvoorbeeld Boodschappen doen, helpen met het invullen van formulieren of iemand naar de dokter rijden.

Administratieve ondersteuning

Ligt uw hart meer op het vlak van administratieve werkzaamheden en bent u handig op de computer? Wij kunnen bij verschillende kantoortaken vrijwilligers gebruiken om ons te ondersteunen.


Wat levert vrijwilligerswerk u op?

Mensen verder helpen geeft veel voldoening. Bovendien kom je als vrijwilliger in verschillende woon- en leefsituaties terecht en leer je mensen op een andere manier kennen. Je  doet levenservaring op en verricht werkzaamheden die bij je passen. Als je gepensioneerd bent is het ook fijn om ‘onder de mensen’ te blijven en je ervaringen nuttig in te zetten ten behoeve van anderen.


Begeleiding van vrijwilligers

Vrijwilligerswerk gebeurt altijd onder verantwoordelijkheid van een van onze medewerkers en kost u gemiddeld één dagdeel per week.
Ieder jaar organiseren we voor alle vrijwilligers die bij MVT Arnhem werken een gezellig uitstapje.  Twee keer per jaar is er een mooi en gevarieerd aanbod van cursussen en workshops aangeboden door Volare, een onderdeel van de vrijwilligerscentrale en Rijnstad.


Aanmelden als vrijwilliger

Heeft u interesse om bij ons aan de slag te gaan of wilt u meer weten. Wij horen graag van u. Neem contact met ons op en u hoort van ons.