voor elkaar in Arnhem

Voor elkaar in Arnhem

Onder de naam Voor elkaar in Arnhem bundelen de Arnhemse organisaties voor sociaal werk hun krachten om praktische hulp te bieden aan kwetsbare inwoners.

MVT Arnhem, SWOA en Rijnstad slaan de handen ineen en richten een stedelijk telefoonnummer 026-3127702 en de website voorelkaarinarnhem.nl op.

Sociaal werkers en vrijwilligers staan -op gepaste afstand- klaar voor inwoners die vragen hebben en praktische hulp kunnen gebruiken.

Vanwege het Coronavirus kunnen we maar beter uit elkaars buurt blijven. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je aan je dagelijkse boodschappen? Of ga je naar een belangrijke afspraak? En wordt dat belangrijke klusje nog wel gedaan? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of hulpbehoevende Arnhemmer sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Fijn om dan te weten dat je iemand kunt bellen voor praktische hulp of je een luisterend oor biedt zodat je je minder alleen voelt.

Bundeling van krachten
Daarom roepen de Arnhemse organisaties MVT, SWOA en Rijnstad de Arnhemmers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Arnhemmer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we – buurtgebonden – in contact brengen met onze medewerkers en vrijwilligers. We zorgen ervoor dat diegene die belt snel verbonden wordt met de organisatie en dienstverlening in de eigen buurt. Zo verbinden we de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen!

“Laten we ervoor zorgen dat het ‘Voor Elkaar in Arnhem’ virus het corona virus de baas wordt”

Daarnaast gaan de medewerkers en vrijwilligers ook actief bellen om te kijken hoe het gaat met de bewoners die we al kennen. Arnhemmers die normaal gesproken naar een wijkcentrum of koffieochtend gaan, maar nu alleen thuis komen te zitten.

Bereikbaarheid
Wij zitten van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur klaar voor jouw vragen. Bel naar 026-3127702.

Voor de goede orde: alle bestaande telefoonnummers in de stad voor hulp en advies blijven ook actief. Ons initiatief is aanvullend en in de plaats van de dagelijkse sociale ontmoeting en hulp die we normaal gesproken al bieden.

Initiatief van Arnhemse organisaties voor sociaal werk MVT, SWOA en Rijnstad.

Op deze flyer zie je nogmaals alle informatie!

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram