Training “voluit leven” voor mantelzorgers van Indigo en MVT Arnhem

Voluit leven

Indigo Gelderland organiseert samen met het MVT Arnhem voor de derde keer de de training “voluit leven”’ voor mantelzorgers uit Arnhem. De training “voluit leven” is een combinatie van mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Mindfulness

Mindfulness is je aandacht richten op het hier en nu. Hierdoor leert u te ervaren wat er is en gedachten en gevoelens toe te laten. Dat geeft ruimte om op zoek te gaan naar wat u echt waardevol vindt in uw leven.

Acceptatie en versterken

ACT is een vorm van gedragstherapie. U leert u te richten op wat u wel kunt beïnvloeden en te accepteren dat emoties en gedachten soms lastig en pijnlijk zijn. Soms gaan mensen hun gevoelens uit de weg, maar dit kost veel energie en geeft daardoor juist meer klachten.

 

Voor mantelzorgers

De training voluit leven voor mantelzorgers is bedoeld voor mensen die willen leren om te accepteren, te kiezen en actie te ondernemen. En voor degene die beter voor zich zelf willen leren zorgen, naast de zorg voor een ander.

Vooraf aan de training heeft u een kennismakingsgesprek met de trainer over uw knelpunten en verwachtingen. In de training wordt gewerkt met een werkboek. De training is geen therapie en beslaat 8 bijeenkomsten van 2 uur

 

Start dinsdagmiddag 10 april 2018

De training  gaat van start op dinsdagmiddag 10 april van 13.15-15.15 uur bij het MVT Arnhem. Er volgen dan 7 bijeenkomsten op de dinsdagmiddag: 17 en 24 april, 8 en 15 mei en 5,12 en 19 juni.

 

Kosten

De kosten van deze training bedragen 25,00 voor het benodigde werkboek.

 

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor de training, laat het dan snel weten. Er zijn nog plaatsen vrij!

 

U kunt zich aanmelden via Eline Janssen en Marlies Braam, 026-3270174

of via Anita Deibert, a.deibert@mvtarnhem.nl