Training over Mantelzorg & Dementie

Nieuwe Herinneringen

Als u voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Uw naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en u mist uw partner, maatje of ouder. U wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doet u dat?

MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die u naast kennis over dementie, praktische handvatten en tips aanreikt die u inzicht geven en helpen in het omgaan met iemand met dementie.

 

De training bestaat uit 2 avonden:

De eerste avond neemt Marion de Ruiter (wijkverpleegkundige) u mee in de wereld van Dementie. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaat het? Wat betekent de ziekte voor het dagelijks gedrag, de omgeving en naasten van iemand met dementie? En kan iemand met dementie eigenlijk nog leren?

 

De tweede avond gaat Yvonne van Elferen (coach Nieuwe Herinnering) samen met u aan de slag over hoe u op een andere, positieve wijze om kunt gaan met de dementie van uw naaste, waardoor het contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan u als mantelzorger en bied focus op het nu en de toekomst.

 

Heeft u interesse, meld u zich dan aan! Deelname is kosteloos*.

 

De training wordt in 2019 twee keer aangeboden:

  • Voorjaar: woensdag 8 en 15 mei 2019
  • Najaar: donderdag 19 en 26 september 2019

 

Er wordt verwacht dat u beide avonden aanwezig bent.

Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur, inloop is een kwartier voor aanvang.
locatie: MVT Arnhem, Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem (1e verdieping gebouw Petersborg)

Er kunnen maximaal 12 deelnemers per training deelnemen.
Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om van te voren aan te melden via mail a.deibert@mvtarnhem.nl (naam, adres, telefoonnummer) of per telefoon 026-370 7855.

 

*MVT biedt deze training gratis aan voor mantelzorgers in Arnhem. Voor u zijn er dus geen kosten aan verbonden. Voor MVT wel i.v.m.  o.a. inhuur van de trainsters. Daarom is aanmelding geen vrijblijvende zaak. Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn, dan horen we dat graag tijdig van u.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram