Nieuw Boek voor Jonge Mantelzorgers

Dus ik ben een Brus van Lois Bruessing

 

Noor is een gewone puber. Ze gaat naar de eerste klas van de middelbare school. Haar beste vriendin Hiba zit bij haar in de klas. Alles lijkt normaal, zoals bij ieder ander meisje van die leeftijd.

Alleen wat de mensen niet weten, is dat Noor eigenlijk in 2 werelden leeft. Als het Noor teveel wordt, doet zij iets waar ze spijt van krijgt. Dit brengt haar in de problemen, maar geeft haar ook een nieuwe kijk op zichzelf. Gaat het Noor lukken, om voor het einde van het schooljaar, de twee werelden samen te brengen?

Lois Naomi Bruessing( 1993) groeide, als brus en jonge mantelzorgster, op in Utrecht. Hier studeerde ze voor de opleiding Ecologische Pedagogiek, aan de Hogeschool Utrecht. Met een broertje die MCDD heeft, een moeder met borstkanker en een vader met Multiple Sclerosis, besloot ze een boek te schrijven voor mensen zoals zij.

 

In het voorwoord staat :

Om je te herkennen in de gevoelens, maar vooral om het te delen. Met wie je maar wil.

Vrienden, ouders, je mentor, een hulpverlener, je buurvrouw, het maakt niet uit. De personen die het volgens “jou” moeten weten. Je mag het zelf vertellen, door tips in het boek te gebruiken, maar je kan ook het boek geven. Doe wat goed voelt.

Er zullen verschillen zijn tussen de hoofdpersoon en jouw situatie. Zie het dan simpelweg als een spannend boek. Klopt het wel, bedenk je dan hoe belangrijk het kan zijn om zulke gevoelens te delen. Je staat er niet alleen voor!!

Zelf ben ik ook een brus( of een jonge mantelzorger zoals men dat ook wel noemt) Het kan soms ontzettend zwaar zijn, omdat je in twee werelden leeft. Die van thuis en die over de drempel van de voordeur. Wanneer ik de voordeur opende had ik mijn masker al opgezet. Niemand wist hoe het echt met mij ging. “Goed” zei ik altijd. Dit heeft gevolgen voor later.

Door het schrijven van dit boek, ben ik mij bewust geworden. Bewuster van mijn gedachten en gevoelens, die niet altijd even leuk zijn. Dit leer ik met de dag beter uitspreken. En het werkt! Ik voel de rust in mijn hoofd, vooral als ik moet slapen. Probeer het maar eens, wie weet wat het je oplevert.

ISBN 978-94-6345-386-8

Wil je het boek graag lezen, het MVT heeft een exemplaar dat je kunt lenen. Stuur dan even een mailtje naar h.massen@mvtarnhem.nl of wil je meer informatie over dit thema  bel  gerust met tel.  06-15 32 79 63 of tel 026- 370 35 40.

 

 

Facebook
Google+
https://mvtarnhem.nl/nieuw-boek-voor-jonge-mantelzorgers/
Instagram