Nieuw boek mantelzorg

Vorige week is het nieuwe boek ‘Ubuntu – Mantelzorgers delen hun verhaal’ van Eline Janssen uitgekomen. Zij werkt bij het MVT Arnhem als adviseur informele zorg. Mede mogelijk gemaakt door het MVT Arnhem, is het boek uitgegeven door uitgeverij  Boekscout.

Op zoek naar de verhalen van mantelzorgers, schetst Eline Janssen, de portretten van verschillende mensen die intensief voor iemand zorgen met een ziekte, beperking, of (psychisch) probleem. In de intieme portretten van onder andere Rachid, Evi, Poebathie en Bram, gaat Janssen in op de redenen van het zorgen, wat het voor een invloed heeft op het dagelijks leven, welke ingrijpende keuzes er soms gemaakt moeten worden en hoe de toekomst er uit lijkt te gaan zien.

Veel ruimte is er voor de (culturele) achtergrond van de mantelzorger. Is deze achtergrond van invloed? Zijn er andere gebruiken? Vanuit welke motieven zorgt de mantelzorger? In de verschillende portretten zijn ook overeenkomsten te vinden. De liefde voor de medemens en het zorg willen dragen voor een ander lijken van universele waarde te zijn.

In het boek, gunt Janssen de lezer een blik in het dagelijks leven van de mantelzorger. Het is een helder en indringend boek dat makkelijk leesbaar is. Naast de portretten is er een hoofdstuk met tips, advies en informatie te vinden, speciaal voor mantelzorgers.

Het boek is te bestellen bij Boekscout.nl en in te zien via deze link https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8639

Meer weten? Neem contact op met e.janssen@mvtarnhem.nl