Mantelzorgpas Arnhem

Mantelzorgcompliment

De gemeente Arnhem heeft respect en bewondering voor uw inzet als mantelzorger. Door middel van het mantelzorgcompliment wil de gemeente haar waardering uitspreken. Ook wil zij daarmee bijdragen aan het welzijn van de mantelzorger en de zorgvrager (degene die de zorg ontvangt).

Mantelzorgcard

De mantelzorgwaardering wordt uitgedeeld in de vorm van een prepaid card, de Mantelzorgcard, ter waarde van 150 euro. Met de kaart kunt u producten en diensten kopen en betalen bij de deelnemende ondernemers. Het aanbod waaruit u kunt kiezen is divers en verdeeld over vier categorieën: kunst & cultuur, horeca & recreatie, gemaksdiensten en producten & overige diensten.
Wilt u meer weten over de Mantelzorgcard? Ga naar de website Mantelzorgcompliment Arnhem.

Aanvragen mantelzorgcompliment Arnhem

De zorgvrager kan het mantelzorgcompliment aanvragen via de website van de gemeente Arnhem. Via het digitale loket kunt u de stappen volgen voor de aanvraag van het compliment of een DigiD aanvragen, deze is namelijk nodig voor de aanvraag. Ook het adres, telefoonnummer en BSN nummer van de mantelzorger zijn nodig. Voor het aanvragen van het mantelzorgcompliment ga naar: mantelzorgcompliment gemeente Arnhem.

Heeft u hulp nodig bij de digitale aanvraag en kent u niemand in uw omgeving die u daarbij kan helpen? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Voorwaarden mantelzorgcompliment

Om in aanmerking te komen voor deze mantelzorgwaardering gelden de volgende voorwaarden:

  • De zorgvrager moet in de gemeente Arnhem wonen. De mantelzorger mag óók buiten de gemeente wonen.
  • De mantelzorger moet minimaal 3 maanden voor minimaal 8 uur per week zorg hebben verleend in het jaar waarvoor het compliment aangevraagd wordt.
  • De zorgvrager kan maar één keer per jaar een aanvraag doen voor één mantelzorger.
  • De zorgvrager kan de aanvraag tot en met 31 december indienen voor het lopende jaar. Het budget is beperkt, dus wees er snel bij!