Mantelzorgcompliment 2019

Mantelzorgcompliment
De gemeente Arnhem waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten enorm en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment. Krijgt u mantelzorg? Dan kunt u vanaf 4 april tot en met 31 december 2019 digitaal een Mantelzorgcompliment aanvragen.

Wat is een mantelzorger?
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Wat is het?
Het Mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Arnhem voor mantelzorgers. Dus wordt er voor u onbetaald gezorgd? En vindt u dat diegene die u verzorgt een compliment verdient? Vraag dan het Mantelzorgcompliment aan. U heeft de keuze uit een écht cadeau: de ‘Dit is PAS Arnhem’ pas of een geldbedrag.

Cadeaukaart ‘Dit is PAS Arnhem’
De cadeaukaart is een écht cadeau waarmee u uw mantelzorger kunt verwennen. De pas heeft een waarde van € 175. Daarnaast ontvangt u ook een bonnenboekje dat een waarde van € 25 vertegenwoordigd. De ‘Dit is PAS Arnhem’ pas kan worden gebruikt bij meer dan 90 ondernemers en organisaties in Arnhem. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen bij de supermarkt en het kopen van boeken en voetbalkleding. Maar u kunt ook terecht bij verschillende gezellige horeca waar u kunt lunchen of koffie drinken. Een dagje naar Burgers’ Zoo behoort ook tot de mogelijkheden! Op www.ditispasarnhem.nl staat wat er allemaal met de cadeaukaart gedaan kan worden.

Geldbedrag
Het geldbedrag bedraagt € 150. Dit bedrag wordt overgemaakt op de rekening van uw mantelzorger.

Criteria
U kunt het Mantelzorgzorgcompliment aanvragen als u aan de volgende drie punten voldoet:
u woont in de gemeente Arnhem, uw mantelzorger mag buiten de gemeente Arnhem wonen;
u ontvangt mantelzorg minimaal 3 maanden binnen het kalenderjaar 2019;
deze zorg bestaat uit minimaal 8 uur per week.

Hoe kunt u het Mantelzorgcompliment aanvragen?
Het Mantelzorgcompliment is digitaal in combinatie met uw DigiD aan te vragen. U kunt dit zelf aanvragen, maar het is misschien handig om dit samen met uw mantelzorger te doen omdat u ook gegevens van uw mantelzorger moet invullen.

Wat hebt u nodig om de aanvraag te doen?
uw DigiD inloggegevens;
de naam en de adresgegevens van de mantelzorger;
het BSN van de mantelzorger.

Wanneer u het geldbedrag kiest, is ook het bankrekeningnummer (Iban) en de tenaamstelling van de bankrekening van uw mantelzorger nodig zodat het geldbedrag overgemaakt kan worden.

Na de aanvraag
Als de aanvraag akkoord is, duurt het ongeveer vijf weken voordat de mantelzorger de cadeaukaart thuis gestuurd krijgt of het geldbedrag op zijn/haar rekening ontvangt.

Hulp bij het aanvragen
Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van het Mantelzorgcompliment? De Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Arnhem helpt u graag. Het telefoonnummer van MVT is 026 – 370 35 40, meer informatie over MVT is terug te vinden op www.mvtarnhem.nl.

Klik hier om het mantelzorgcompliment aan te vragen