mantelzorg-en-werk-bus

Mantelzorg en werk

Zorg jij naast je werk voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, kind, (schoon)ouder, vriend(in) of buur?

Dan ben jij mantelzorger! Eén op de vijf werknemers is mantelzorger. In de zorgsector is dit zelfs één op de vier. En er zullen steeds meer mensen in de toekomst werk en mantelzorg combineren. Een zinvolle combinatie, maar ook één die kan leiden tot overbelasting en stress.

Hoe combineer je werk met je mantelzorgsituatie, of hoe KUN je dit blijven combineren?
Is (tijdelijk) stoppen met werken een optie of is er meer mogelijk?
Hoe doen andere werkende mantelzorgers dit?
Hoe bespreek je het met je leidinggevende en wat vinden collega’s ervan?


Inzicht krijgen in jouw behoeften en mogelijkheden

Het is niet altijd gemakkelijk om werk te combineren met intensieve zorgtaken. De uitdaging is te onderzoeken wat jou op het werk kan helpen, om te zorgen voor een zo goed mogelijke balans. Iedere zorgsituatie  is anders en vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

Het advies van MVT Arnhem: kijk eens op de site  van mantelzorgpower (www.mantelzorgpower.nl). Daar  vind je onder de module ‘WERK’ allerlei informatie. Oa inzicht in de (wettelijke) regelingen die er zijn en die jou kunnen helpen. Er zijn vijf thema’s die je informatie, opdrachten, suggesties en tips bieden.

De opdrachten helpen je in kaart te brengen welke (maatwerk)oplossingen jou kunnen helpen bij je werk/zorg balans en hoe je hierover met je leidinggevende (en collega’s) het gesprek aangaat. De gegevens die je invoert, worden automatisch opgeslagen en kun je aan het einde van het thema in 1 overzicht nalezen, opslaan en naar jezelf mailen en/of printen.

Na elke opdracht vind je ook een korte nabespreking met handige suggesties. Je kunt de hele module doorlopen of alleen de onderwerpen kiezen die voor jou nu belangrijk zijn.  Een mooi middel om de balans tussen mantelzorg & werk voor jou inzichtelijk en werkbaar te maken!

 

Neem gerust contact met ons op!

En vind je het prettig om jouw situatie eens te spiegelen met iemand, de deur van MVT Arnhem staat voor jou als mantelzorger uit Arnhem open.

 

Neem contact op met mantelzorgconsulentes:

 

Marlies Braam (m.braam@mvtarnhem.nl)

of

Eline Janssen (e.janssen@mvtarnhem.nl).

 

Beiden bereikbaar via 026 – 327 0174.

 

Meer informatie?

Informatie over mantelzorg en werk voor mantelzorgers

Informatie over mantelzorg en werk voor werkgevers

Adviesrapport voor werkgevers en mantelzorgers mantelzorg en werk (pdf)