Luisterend oor

Soms heb je behoefte aan een luisterend oor. Iemand die zonder oordelen je verhaal aanhoort en met je meedenkt als je daar behoefte aan hebt. De consulenten van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem zijn altijd bereid tot een gesprek van mens tot mens.

Individuele gesprekken

Er zijn diverse mogelijkheden voor een één op één gesprek. Naast een gesprek met de mantelzorgconsulent kunt u denken aan een gesprek met uw huisarts of andere hulpverlener. U kunt ook anoniem bellen met een telefonische hulplijn. Het is ook mogelijk om contact te zoeken met iemand die hetzelfde meemaakt. Zo zijn er websites waar je kunt chatten met lotgenoten.

Ervaringen delen in groepen

Vindt u het gezellig om andere mensen te ontmoeten? Er zijn ook mogelijkheden om in groepsverband ervaringen uit te wisselen. Denk aan de zogeheten lotgenotengroepen. Ook in het mantelzorgcafé en de theesalon treft u andere mantelzorgers en kunt u tips en ervaringen uitwisselen.

Wilt u een één op één gesprek met een mantelzorgconsulent? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden om met andere mantelzorgers in contact te komen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.