Mantelzorgers Arnhem

Mantelzorgers

Veel mensen in Arnhem zijn mantelzorger. Zij zorgen voor een gezinslid, familie, vriend, buren of andere bekende uit hun omgeving. Het kan best ingewikkeld zijn om die zorg te combineren met een baan, het gezin of bijvoorbeeld  school of studie. MVT Arnhem biedt advies, ondersteuning en een luisterend oor. Zodat u er niet alleen voor staat.

Vraagt u zich af of uw mantelzorger bent? Verderop deze pagina vindt u meer informatie.

Aanbod mantelzorg Arnhem

Mantelzorgers uit Arnhem kunnen bij ons terecht voor:

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is meer dan de gebruikelijke zorg en aandacht voor een naaste. Je bent mantelzorger als je minstens acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander zorgt. Bijvoorbeeld voor een dementerende vader of moeder, een gehandicapte zoon of dochter, een partner die een beroerte heeft gehad of een broer/zus met een psychische ziekte. Ook kinderen en jongeren kunnen mantelzorger zijn.
Mantelzorgers verlenen vaak gedurende langere tijd intensieve zorg, soms zelfs 24 uur per dag. Dat doen ze vrijwillig en onbetaald. Omdat het ‘gewoon’ is om een hulpbehoevende partner, ouder, vriend of eigen kind te helpen. Mantelzorg overkomt je, omdat de persoonlijke band meestal geen andere keuze toelaat. Hulp geven is vanzelfsprekend. Dat doe je gewoon.
Mantelzorg kan zomaar op je pad komen. Ongemerkt gaat er vaak steeds meer tijd en energie in zitten. Soms wordt het een dagtaak naast baan en gezin.

Meld u aan als mantelzorger

MVT Arnhem kan u helpen. Door naar u te luisteren en u te informeren en adviseren. Soms ook door u praktisch te ondersteunen. Belangrijk daarvoor is dat u bij ons bekend bent. U kunt zich via deze site aanmelden als mantelzorger.