corona en mantelzorg in arnhem

Mantelzorg en het Coronavirus

Het coronavirus treft ook de mantelzorger in Arnhem. Door de opgelegde maatregelen van het RIVM tegen verspreiding van het coronavirus kan het verlenen van zorg in deze tijd zwaarder en lastiger voor u zijn. Mensen die normaal een handje meehelpen bij de zorg kunnen nu niet meer langskomen. Dagopvang is tijdelijk niet mogelijk en daardoor gaat uw zorg voor uw naaste 24 uur per dag door.

Juist in deze tijd heeft u als mantelzorger wellicht vragen over uw situatie of behoefte aan een luisterend oor. Dat begrijpen wij en daarom blijven wij u ondersteunen waar dat kan. Belt u ons op het vertrouwde nummer van MVT Arnhem: 026-3270174.

Voor elkaar in Arnhem

Misschien kunt u nu wel wat extra support gebruiken. Bijvoorbeeld met hulp van iemand die de boodschappen voor u haalt, de hond uitlaat of hulp bij het thuisonderwijs van uw kind zodat uw zorgtaken door kunnen gaan. Er is veel mogelijk.

MVT heeft samen met SWOA, Rijnstad en de gemeente Arnhem de handen ineengeslagen en de stichting ‘Voor elkaar in Arnhem’ opgericht. Vrijwilligers in de wijk bieden zich hier aan om buurtbewoners te ondersteunen. Meer informatie vindt u hierover op www.voorelkaarinarnhem.nl.

Van maandag tot en met vrijdag kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur bellen naar 026-3127702 om uw hulpvraag te stellen. Mailen kan altijd naar info@voorelkaarinarnhem.nl.

Wat u kunt doen om besmetting te voorkomen

Voor alle duidelijkheid, dit zijn de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Beperk sociaal contact, blijf zoveel mogelijk thuis
  • Hou minimaal 1,5 meter afstand als u toch naar buiten moet
  • Werk zoveel mogelijk vanuit huis
  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die daarna weg
  • Geen handen schudden

Hoe is het met de besmetting van het Coronavirus in Arnhem?

Op de kaart kunt u zien hoeveel mensen er in Arnhem in het ziekenhuis liggen met het Coronavirus volgens de laatste info van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid (RIVM). Let op: dit aantal staat niet gelijk aan het aantal besmettingen. In werkelijkheid zal het aantal besmettingen hoger zijn. Dat komt omdat niet iedereen wordt getest door de GGD, bijvoorbeeld omdat zieke mensen zich niet melden.


Tips en links voor meer informatie over het Coronavirus en mantelzorg:

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram