Mantelzorg binnenboord, tips voor clubs en verenigingen

Mantelzorg en Vrijetijdsbesteding

Mantelzorgers zijn mensen die intensief en langdurig zorgen voor een naaste met een lichamelijke beperking, chronische ziekte of psychisch problemen. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor een dementerende moeder, een gehandicapt kind of een partner met MS.

 

Mantelzorgers in Arnhem

In Arnhem zijn naar schatting 26.000 mantelzorgers actief. Het is dus zeer waarschijnlijk dat een aantal van hen lid is van een vereniging of club.

Door de hoeveelheid aan zorgtaken die de mantelzorger heeft kan het deelnemen aan activiteiten van hun geliefde club of vereniging er nog wel eens bij in schieten.

Maar met hulp van de eigen verenigings- of clubleden hoeft dit niet te gebeuren. Leden kunnen namelijk actief zorgen dat de mantelzorger binnen boord blijft!

 

 

Mantelzorg binnenboordbox

Om verenigingen en clubs daarbij te ondersteunen is er een “mantelzorg binnenboordbox ontwikkeld. Hieronder alvast een aantal tips:

 

  • Wees niet bang om iemand te vragen hoe het gaat.
  • Vraag waarom iemand minder mee doet aan het verenigingsleven.
  • Maak de term mantelzorg bespreekbaar.
  • Bespreek of u iets voor de mantelzorger kunt betekenen, denk aan carpoolen, een keer koken of de boodschappen doen.

 

Bij MVT is de “mantelzorg binnenboordbox voor u gratis beschikbaar. Een box vol tips en materialen om u op weg te helpen. U kunt deze bestellen door contact op te nemen met:

Hannie Massen

telefoon: 026-3703540 of 06-15327936

email: h.massen@mvtarnhem.nl.

Bij haar kunt u ook terecht voor een informerend  gesprek over dit onderwerp.

 

Een mantelzorgvriendelijke vereniging kent alleen winnaars

Mantelzorgers kunnen hun eigen hobby of vrije tijdsbesteding blijven uitoefenen. Andere leden voelen zich voldaan als ze mantelzorgers een helpende hand kunnen bieden.

Dat draagt bij aan het warme kloppende  hart van de vereniging!

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram