10 meest gestelde vragen over vrijwillige thuishulp

Bij MVT zijn vrijwilligers actief die mensen helpen met tuinklussen. Wanneer u ons belt voor een tuinvraag stellen wij een aantal vragen. Aan het doen van tuinonderhoud zijn namelijk een aantal voorwaarden gesteld.
– U bent niet of minder in staat om zelf de tuin te onderhouden.
– Er is niemand in uw omgeving die u kan helpen.
– U beschikt over onvoldoende financiële middelen om een tuinman in te huren.
– U bent bereid om een onkostenvergoeding van € 5,00 aan de vrijwilliger te betalen.

Onze hulp is niet gratis. Voor tuinklussen vragen onze vrijwilligers een onkostenvergoeding van €5,00 per tuinklus. Voor overige hulpvragen wordt een reiskostenvergoeding gevraagd van €0,28 p/km.

In principe zijn er vrijwilligers actief die mensen vervoeren. Wilt u meer informatie vragen over uw specifieke vervoersvraag, belt u dan liefst geruime tijd van tevoren naar ons telefonisch loket. Van onze collega’s hoort u dan of er voor u een vrijwilliger beschikbaar is.

Bij soortgelijke vragen komt er eerst een vrijwilliger bij u thuis om te inventariseren wat er gedaan moet worden en om te beoordelen of deze klus door onze vrijwilligers uitgevoerd kan worden. Vervolgens worden er afspraken met u gemaakt over de eventuele uitvoering.

Wij kunnen u hierin de weg wijzen naar de juiste organisatie. Met de juiste achtergrondinformatie zorgen wij dat uw vraag op de goede plek terecht komt.

Afhankelijk van de ernst van het computerprobleem kunt u een beroep doen op een van onze vrijwilligers. Wij kijken of er iemand voor u beschikbaar is.

Binnen Arnhem zijn er hiervoor verschillende mogelijkheden. Samen met u kijken we welke het beste bij uw situatie past.

Hiervoor bestaan in Arnhem betaalde en onbetaalde diensten. Als u belt naar ons telefonisch loket kunnen we samen kijken wat het meest geschikt is.

Indien u een contactpersoon bij Mantelzorg enVrijwillige Thuishulp heeft, neemt u dan contact op met hem/haar. Zo niet dan kunt u een mail sturen naar info@mvtarnhem.nl. Wij zorgen dan dat uw klacht op de juiste plek terecht komt en zullen het met zorgvuldigheid in behandeling nemen.

 

U kunt ook zelf en vraag stellen met onderstaand formulier. Wij reageren binnen 2 werkdagen.

Ik stel de vraag als