Hulpvragers

De meeste mensen redden zich aardig. Maar iedereen heeft wel eens een moment of periode dat een helpende hand of een arm om de schouder zeer welkom is. Veel mensen kunnen dan terecht bij familie of buren, maar als je weinig mensen kent in je directe omgeving wordt het lastig. Inwoners van Arnhem kunnen in dat geval een beroep doen op Vrijwillige Thuishulp Arnhem. Deze hulp wordt gegeven door vrijwilligers, mensen die graag iets voor een ander betekenen.

Voor wie is vrijwillige thuishulp bestemd?

Vrijwillige hulp is bestemd voor mensen met een hulpvraag die ze zelf niet op kunnen lossen. Dit kan het gevolg zijn van een beperking, een klein sociaal netwerk en een smalle beurs.

Waarvoor kun je bij Vrijwillige Thuishulp Arnhem terecht?

U kunt in veel verschillende situaties een beroep doen op Vrijwillige Thuishulp. Bijvoorbeeld u:

  • zoekt een paar helpende handen voor kleine en grote klussen in huis en tuin, omdat u door ouderdom, ziekte of handicap niet meer alles zelf kunt doen.
  • zou het fijn vinden als u gezelschap heeft bij het maken van een uitstapje of een wandeling
  • heeft behoefte aan iemand die bij u langs komt en goed kan luisteren
  • heeft iemand nodig die kan waken bij een zieke in de terminale fase.
  • moet naar arts of ziekenhuis en zoekt iemand die u kan rijden en/of begeleiden.
  • bent blij met uw nieuwe computer of laptop maar kan er nog niet zo goed mee overweg. U vraagt zich af  of er een computercursus bij u in de buurt is.
  • voelt zich vaak alleen en zou graag weten of er plaatsen zijn waar u samen met anderen kunt eten.

Hoe gaan we te werk?

Eén telefoontje naar MVT Arnhem en u wordt verder geholpen. De telefoonmedewerkers zoeken een geschikte vrijwilliger binnen onze eigen hulpdienst in de wijk of verwijzen u naar de juiste organisatie. Houdt u er wel rekening mee dat u voor vervoersvragen ruim een week van tevoren naar MVT Arnhem belt zodat er voldoende tijd is om een beschikbare vrijwilliger te vinden.
De vrijwilligers zijn deskundig. Bij vrijwel elke organisatie volgen ze een algemene basiscursus zodat ze voorbereid zijn op hun taken. Voor de duidelijkheid: de vrijwilligers zijn geen vervanging van de professionele hulp. Ze verrichten geen medische handelingen of huishoudelijke taken.

WeHelpen.nl

Het is ook mogelijk om uw vraag te plaatsten op het online platform Wehelpen.nl. Via dit platform kunt u zelf in contact komen met mensen die hun hulp aanbieden. Wilt u leren hoe u zelf op dit platform een hulpvraag kunt plaatsen? Ook daar kan MVT Arnhem u bij helpen.