Hoe combineer ik mantelzorg en werk?

24 april 2018, 16:00 tot 19:30 uur, VGZ Stationsstraat 12 Arnhem

Zorg jij naast je werk voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, kind, (schoon)ouder, vriend(in) of buur?

Dan ben jij mantelzorger! Eén op de vijf werknemers is mantelzorger. In de zorgsector is dit zelfs één op de vier. En er zullen steeds meer mensen in de toekomst werk en mantelzorg combineren. Een zinvolle combinatie, maar ook één die kan leiden tot overbelasting en stress.

Hoe combineer ik mantelzorg en werk?

Hoe combineer je werk met je mantelzorgsituatie, of hoe KUN je dit blijven combineren?
Is (tijdelijk) stoppen met werken een optie of is er meer mogelijk?
Hoe doen andere werkende mantelzorgers dit?
Hoe bespreek je het met je leidinggevende en wat vinden collega’s ervan?

VGZ en Mantelzorg & Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem) nodigen alle werkende mantelzorgers in Arnhem uit voor een informatieve middag/avond over het thema “Hoe combineer ik mantelzorg en werk?

Programma

  • Er is een infobalie met materiaal over o.a. wettelijke (verlof)regelingen.
  • Er zijn adviseurs van MVT Arnhem, VGZ en een onafhankelijke mantelzorgmakelaar die je graag informatie of een persoonlijk advies geven.
  • Je kunt in gesprek gaan met werkende mantelzorgers die ervaring hebben met het goed afstemmen met hun werkgever.
  • Er zijn workshops rondom de thema’s:
    • Bespreek ik mijn mantelzorgsituatie met mijn leidinggevende/werkgever; ja/nee? Wat levert het me (niet) op?
    • Regisseur van je eigen leven – ik / werk / mantelzorg; hoe blijf ik in balans?

VGZ als zorgverzekeraar en werkgever opent haar deuren voor deze avond en heet de werkende mantelzorger in Arnhem van harte welkom! Als werkgever staat VGZ in de top 5 van organisaties in NL met een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.  MVT Arnhem is in Arnhem hét aanspreekpunt voor vragen, informatie, hulp en advies over mantelzorg en vrijwillige thuishulp.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Wanneer: dinsdag 24 april 2018 van 16:00 tot 19:30 uur. Je kunt vrij binnenlopen en de avond is gratis.

Waar: Campus VGZ Arnhem, Stationsstraat 12 (naast het centraal station, parkeren in de parkeergarage onder het station).

Tijd: Van 16:00 tot 19.30 uur. Je kunt vrij binnenlopen en de avond is gratis. De workshops staan gepland van 17:00 tot 18:00 uur en van 18:30 tot 19:30 uur. Tussen 17:30 en 18:30 uur is er soep met een broodje.

Vragen: Mail dan naar: MVT Arnhem, Dorien Dullaert d.dullaert@mvtarnhem.nl

Aanmelden

In verband met de logistieke organisatie is aanmelden verplicht en dat kan tot woensdag 17 april as. Er is ruimte voor maximaal 75 deelnemers. Vol = vol, dus wees er snel bij!

Verwachte aankomsttijd *
16:00 uur16:30 uur17:00 uur17:30 uur18:00 uur18:30 uur19:00 uur

Ik heb interesse om deel te nemen aan de workshop (s):

17:00 uur
Bespreek ik mijn mantelzorgsituatie met mijn leidinggevende/werkgever: ja/nee? Wat levert het me (niet) op?Regisseur van mijn eigen leven: ik/werk/mantelzorg: hoe blijf ik in balans?

18:30 uur
Bespreek ik mijn mantelzorgsituatie met mijn leidinggevende/werkgever: ja/nee? Wat levert het me (niet) op?Regisseur van mijn eigen leven: ik/werk/mantelzorg: hoe blijf ik in balans?


NB: op maandag 18 juni 2018 is er een bijeenkomst speciaal voor leidinggevenden in Arnhem over het thema ‘Werk & Mantelzorg’. Dan komen onder andere aan bod: Hoe kan de leidinggevende de werkende mantelzorger in zijn/haar team ondersteunen? Hoe om te gaan met de soms conflicterende belangen van de medewerker, het team en de organisatie? Ook deze bijeenkomst wordt verzorgd door MVT Arnhem en VGZ en vindt ook plaats bij VGZ in Arnhem.