Grip op je leven, met NAH en als mantelzorger

Op donderdagavond 17 mei vindt er een bijeenkomst plaats in de bibliotheek Kronenburg voor mantelzorgers en hun naasten met als thema:
Grip op je leven, met NAH en als mantelzorger.

Niet Aangeboren Hersenletsel

Door hersenletsel kun je de grip op je leven kwijtraken. Ook voor je partner, familielid of mantelzorger heeft dat ingrijpende gevolgen.

Beeldend kunstenaar Petra Boolman loopt in 2002 na de val van een paard hersenletsel op en belandt voor herstel in het revalidatiecentrum.

Tijdens deze periode begint zij met het maken van aantekeningen van wat haar overkomt en hoe zij dat ervaart. Deze aantekeningen worden een soort dagboek en dat helpt haar om weer

grip te krijgen op zichzelf en de wereld om haar heen.

Over deze periode en de jaren erna schrijft ze in haar boek “In (slow) motion’ (2008).

Vier jaar later, in 2012, verschijnt haar tweede boek ‘Best wel heavy’. Dit is een bundle van elf verhalen waarbij in ieder verhaal zowel een getroffene als naaste vanuit hun

eigen perspectief vertellen over de veranderingen en problemen in hun leven door de vaak niet-zichtbare gevolgen van NAH. De impact hiervan is verdrietig en groot want:

hersenletsel krijg je niet alleen.

 

Petra Boolman is deze avond bij ons te gast. Aan de hand van passages uit het boek ‘Best wel heavy’  neemt zij ons  mee

In het onbegrip, het conflict en het verdriet tussen getroffene en mantelzorger.

 

U bent van harte welkom:. Bibliotheek Kronenburg, Kronenburggalerij 7,6831 ET Arnhem Vanaf 19.00u is de inloop en we starten om 19.30u.
De avond duurt tot ongeveer 21.00u. en er zijn geen kosten aan verbonden.
Voor opgave en informatie kunt u terecht bij Marlies Braam via 026-3270174 of via m.braam@mvtarnhem.nl