Gratis voorleesboek over opgroeien met zorg voor alle basisscholen in Arnhem.

Het verheugd  ons  dat we u  het boek  “ Een moeder vol stoplichten “   kunnen aanbieden.

Het is een bijzonder boek waarin het thema  “Opgroeien met zorg “aan de orde komt.

1 op de 4 jongeren in Nederland groeit op met zorg.  Op zich hoeft dat geen probleem te zijn en is het normaal dat kinderen dan meehelpen in de thuissituatie. Het ligt anders als je vader, moeder, broer of zus chronisch ziek is, psychische problemen of een handicap heeft of verslaafd is. Jongeren kunnen zich dan zorgen maken, zelf zorg te kort komen  en er kunnen taken op hen afkomen die niet bij hun leeftijd passen. Iedereen die zorgt voor een langdurig ziek of gehandicapt gezinslid  wordt een mantelzorger genoemd.  Bij uw leerlingen spreken we dan van jonge mantelzorgers.

Dan nu even over het boek :

Het boek is geschreven door Fiona Sie. Zij is klinisch psycholoog. Ze werkte bijna 20 jaar in de geestelijke gezondheidszorg (ggd) met kinderen, jeugdigen en jong volwassenen. In 2013 werd er bij haar Multiple Sclerose vastgesteld. Haar dochter waren toen 6 en 8 jaar oud.

Afgelopen jaar is er een voorleessessie geweest op de landelijke MS dag op 31 mei. Ook een school uit Arnhem heeft hieraan meegedaan. De leerkracht die hier uit heeft voorgelezen, Frank Futselaar,  was zo enthousiast dat hij in het nieuwe schooljaar dit opnieuw heeft opgepakt.  Dit gaf  ons ,  MVT ARNHEM,  het idee dat alle Arnhemse basisscholen in het bezit zouden moeten zijn van dit mooie boek, zodat er ook op uw basisschool uit voorgelezen kan worden! Het  boek is geschreven voor de groepen 7 en 8.

Door een gift van Zorgverzekeraar VGZ  en fonds ASBN  is  het mogelijk dat u dit boek gratis aangeboden krijgt.

 

Onderstaand vind  u de benodigde informatie voor uw  eigen voorleessessie op uw basisschool.

Er zijn twee illustraties uit het boek die als kleurplaat aan de kinderen uitgedeeld kunnen worden. Deze kunnen  voorafgaand aan het voorlezen worden uitgedeeld  of na afloop. U vindt de tekeningen op de productpagina van het boek www.swpbook.com/1970 of op de volgende links:

 

http://pdf.swphost.com/boeken/pdf_kleurplaten_site_Teken_jij_het_huis_verder_af.pdf

 

http://pdf.swphost.com/boeken/pdf_kleurplaten_site_Wat_zie_jij_allemaal_onder_water.pdf

 

Mocht u graag een boek willen ontvangen of meer  inhoudelijke informatie over het thema jonge mantelzorg willen weten?

Neem contact op met   h.massen@mvtarnhem.nl of via telefoon 026-370 35 40 of via 06-15327936