Een nieuw school / studiejaar voor jonge mantelzorgers

Zorgen en huiswerk

Ook voor jonge mantelzorgers is het nieuwe school- of studiejaar weer begonnen. De combinatie van zorgen voor een naaste en de druk van huiswerk maakt het vaak lastig om ook nog vrije tijd over te houden. MVT besteedt hier speciale aandacht aan.

Aandacht in de klas

We gaan in gesprek met (hoge)scholen over hoe zij jonge mantelzorgers kunnen helpen om de thuissituatie beter te combineren met de opleiding. Met name door contact te zoeken met mentoren en studiebegeleiders willen we jonge mantelzorgers beter in beeld krijgen bij scholen.

Dit zorgt er voor dat ook individuele docenten eerder oog hebben voor jonge mantelzorgers. Zo worden jonge mantelzorgers eerder herkend en extra ondersteund waar nodig.

Aandacht op school

Natuurlijk proberen we jonge mantelzorgers ook directer te bereiken en daarom hebben we posters en flyers waarmee we hen wijzen op de hulp die ze op school kunnen krijgen.

Mantelzorgcompliment

Natuurlijk is er ook voor jonge mantelzorgers de mogelijkheid om gebruik te maken van het mantelzorgcompliment, goed om te weten!De flyer (A5) vind je hier: Jonge mantelzorgers flyer MVT Arnhem

De poster (A3) vind je hier: Jonge Mantelzorgers en school poster