Documentaire Wei in Focus Filmtheater in Arnhem

De film is een bioscoophit (Kristallen Film, januari 2020) en is binnenkort eenmalig te zien bij FOCUS Filmtheater in Arnhem.

Wei (top15 publieksfavorieten op IDFA 2019) is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.

Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. De film geeft een ontroerende inkijk in de worsteling die mantelzorgers en mensen met dementie meemaken.

Op 18 februari draait de documentaire eenmalig bij FOCUS Filmtheater in Arnhem. Tickets en meer info via: https://www.focusarnhem.nl/agenda/wei/

De film opent het gesprek over de worsteling die mantelzorgers en mensen met dementie meemaken, en laat op intieme wijze zien waar de pijnpunten liggen. Zie hier de trailer voor een betere indruk: www.weidefilm.nl

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram