Mantelzorgers in het zonnetje tijdens Dag van de Mantelzorg 2018


DvdM 2018, zaterdag 10 november in het Nederlands Openluchtmuseum

Voor elkaar zorgen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. De maatschappij is er helemaal op ingericht. Daarom is momenteel één op de vier Nederlander een mantelzorger. Zonder mantelzorgers zou het minder makkelijk zijn, zo niet onmogelijk, om alle zorg & welzijn die nodig is te kunnen bieden.  Op de dag van de Mantelzorg zet MVT Arnhem de mantelzorgers extra in het zonnetje als dank voor hun inzet.

Bent u mantelzorger en woont u in Arnhem? Dan bent u zaterdag 10 november as van harte welkom in het Nederlands Openluchtmuseum!

Voor jonge mantelzorgers wordt er op 1 december een speciale dag  (11.00 – 13.00 uur) in het Watermuseum georganiseerd. Meer informatie en aanmelden via www.mvtarnhem.nl/chillen.

 

Openlucht Museum

We trakteren mantelzorgers zaterdag 10 november graag op een gezellige dag in het Nederlands Openluchtmuseum. Een locatie waar al eerder de Dag van de Mantelzorg heeft plaatsgevonden.  We keren er graag terug mede omdat nu de canon geopend is. Een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, van ‘hunebed tot heden’. Deze nieuwe presentatie toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen. Het Openluchtmuseum heeft hier de Museums & Heritage Award for Excellence mee gewonnen. Dit is dé Oscar van de museumwereld. Dus komt dat zien!


Programma

 

10.00 uur           Ontvangst

Koffie/thee & wat lekkers

10.30 uur            Opening

Interactieve opening door Theater Boven Water

11.30 uur            Lekker bezig

Inspiratie via de workshop zang of theater maken. Gezellig kletsen met andere mantelzorgers op het koffieplein en kennismaken met de wijkcoaches uit de wijk.

13.00 uur           Lunch

Lekker lunchen en wellicht schuift Dhr. Marcouch, de burgemeester van Arnhem, ook aan.

14.00 uur           Afsluiting Dag van de Mantelzorg

Het park en de canon blijven voor u nog de hele middag toegankelijk


Aanmelden*

Mantelzorgers uit Arnhem kunnen zich aanmelden van maandag 15 oktober tot en met vrijdag 2 november.

Lukt digitaal aanmelden niet, dan kan het ook telefonisch op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur via 026 – 327 1830. Het kan druk zijn en dan is de telefoon wellicht bezet. Probeer het later dan nog eens of spreek de voicemail in, dan bellen we u terug.

Na aanmelden ontvangt u een bevestiging per post. Dit is tevens uw toegangskaart 10 november.

Heeft u een museumjaarkaart? Neem die de 10e november dan mee. Dat scheelt MVT Arnhem in het aantal te betalen toegangskaartjes.

*de Dag van de Mantelzorg is voor alle Arnhemse mantelzorgers en niet voor de zorgvragers. Kan degene waar u voor zorgt niet alleen thuis blijven, dan bedenken we graag samen met u een oplossing.


Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Het Openluchtmuseum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Check de OV informatiediensten. Komt u toch liever met de auto dan is er een (betaald) parkeerterrein. Bij vertrek krijgt u een uitrijmunt.

Het Openluchtmuseum is een prachtig park met goed begaanbare paden ook voor rollators en scootmobielen.  Is het voor u prettiger om per rolstoel het park te bekijken, dan kunt u op het parkeerterrein een rolstoel lenen. Er zijn een beperkt aantal rolstoelen. Ze werken met een muntsysteem, waarbij je een muntstuk van € 1,- als borg inwerpt, dat je terugkrijgt als je de rolstoel terugplaatst. Het is niet mogelijk deze rolstoelen te reserveren. Tip: neem zelf een kussen mee voor in de rolstoel.

 

De Dag van de Mantelzorg , een dag van minder ‘zorgen voor’ en veel  ‘genieten van’.

Graag tot ziens op zaterdag 10 november