Bezoekmaatje

Als mantelzorger komt er veel op u af. Van het regelen van diverse praktische zaken tot het (intensief) contact houden met de zorgverleners van diegene waar u voor zorgt en alles wat daar tussenin zit. Wij begrijpen goed dat veel van uw aandacht vooral uitgaat naar degene waar u voor zorgt, maar hoe gaat het met uzelf? Waar loopt u als mantelzorger tegenaan?

 

Bezoekmaatje

Het team van MVT heeft een groot netwerk als het gaat om vrijwilligers. Wij zoeken voor u een bezoekmaatje die regelmatig bij u thuiskomt. Deze vrijwilliger biedt een luisterend oor en kan u tevens ondersteunen door op de zorgvrager te letten zodat u even (n)iets anders kunt doen. Het bezoekmaatje is er dan voor u én de zorgvrager. Het is uiteraard van belang dat er een goede klik is tussen u, de vrijwilliger en de persoon waarvoor u zorgt. Hierdoor kunt u de zorg voor uw naaste met een gerust hart overdragen.

 

Screening kandidaten

Per situatie bekijken wij gezamenlijk welke activiteiten het bezoekmaatje kan doen met de zorgvrager. Een activiteit voor het bezoekmaatje en de zorgvrager kan bijvoorbeeld bestaan uit het maken van een wandeling in de buurt, samen koffiedrinken of thuis een broodje eten. Wij zoeken de vrijwilliger die het beste bij u en de zorgvrager past.

 

Heeft u interesse in een bezoekmaatje, dan kunt u dit telefonisch doorgeven aan onze medewerker Marlies Braam (026-370 35 40) of stuur haar een mailtje via m.braam@mvtarnhem.nl. Zij informeert u over de mogelijkheden.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram